Hoe dien ik de btw aangifte te doen?

In Cashaca kan je onder “BTW” > “kwartaalaangifte” de lijst van BTW aangifte-codes vinden met een bedrag erbij geschreven. Je kan deze gegevens ook in een XML bestand downloaden door op de knop XML te drukken.

Je moet zelf jouw BTW aangifte aan de BTW dienst doorgeven via elektronische weg (een papieren weg bestaat niet meer). Dit doe je via de toepassing Intervat.

Je kan je bij Intervat aanmelden via een Digipas en een elektronische kaartlezer. Indien u nog geen elektronische kaartlezer gebruikt hebt in het verleden om uw personenbelasting online te ondertekenen dan raden wij u aan er zo snel mogelijk één te kopen en u al eens proberen in te loggen bij Intervat omdat de eerste keer er altijd lastige technische probleempjes kunnen opduiken die u een dag voordat de BTW aangifte binnen moet niet wilt meemaken.

Eén keer ingelogd kan u uw BTW aangifte op twee manieren indienen: * Via het XML bestand dat u gedownload hebt in Cashaca: het volstaat dan dit bestand door te sturen via de Intervat applicatie en daarna de aangifte elektronische te ondertekenen. * Handmatig: er wordt een webpagina met alle BTW aangifte-codes getoond en u typt dan handmatig de bedragen tussen Cashaca en Intervat over. Daarna moet u de aangifte ook elektronisch ondertekenen.