Hoe stap ik over van mijn huidig boekhoudpakket naar Cashaca?

Hoe stap ik over van mijn huidig boekhoudpakket naar Cashaca bij het begin van het jaar?

Met Cashaca voert u een vereenvoudigde boekhouding. Dit heeft als voordeel dat u elk jaar opnieuw start vanaf nul en u geen balans van uw oude boekhoudpakket moet overnemen. Het enige wat u moet overnemen zijn de rekeningstanden van uw bankrekeningen en investeringen die nog worden afgeschreven

1. Voor elke bankrekening (en cash) die u gebruikt in Cashaca moet u de huidige stand overnemen. Dit doet u door via de instellingen (https://app.cashaca.be/rekeningen) de knop "Startsaldo's van rekeningen instellen" te gebruiken

2. U moet elke investering die nog wordt afgeschreven overnemen in Cashaca. U doet dit door elke investering opnieuw in te geven in uw Cashaca boekhouding. Als aankoopdatum gebruikt u de originele aankoopdatum en u selecteert de oorspronkelijke afschrijvingstermijn. Kijk daarna ter controle wel na of de afschrijvingstabel van de investering overeenkomt met de afschrijvingstabel die u in uw oude boekhouding gebruikte. U kan de afschrijvingstabel van een investering raadplegen door in het aankoopoverzicht op het bedrag van de investering (of op de omschrijving) te klikken. Het daaropvolgende detailoverzicht van de aankoop bevat een hoofdstuk "Afschrijvingstabel"

Bij problemen mag u ons steeds contacteren zodat we u verder kunnen helpen

Hoe stap ik over van mijn huidig boekhoudpakket naar Cashaca tijdens het jaar?

Het is niet aangeraden om op een willekeurig moment de overstap naar Cashaca te maken. Dit doet u best bij het begin van een nieuw kwartaal zodat uw BTW aangifte in Cashaca betrekking heeft op het volledige kwartaal.

De verdere vereisten komen overeen met de procedure zoals hier boven beschreven bij overstap aan het begin van het jaar. Het grote verschil is dat de resultatenrekening in Cashaca enkel betrekking heeft op de kwartalen nadat u de overstap gemaakt heeft. De resultatenrekening over het volledige jaar zal u dus zelf moeten samenstellen door uw resultatenrekening van uw oude boekhouding bij deze van Cashaca op te tellen wanneer u uw belastingaangifte opstelt.